Muffin édesen, sósan is bevált könnyen elkészíthető csemege. A csokis muffint most laktózmentes, cukormentes, IR barát változatban mutatja be Szabó Lucia dietetikus.
Hozzávalók: (12 db muffinhoz)
-100g laktózmentes vaj
-100g cukormentes étcsokoládé
-2 egész tojás
-165g eritrit
-150g liszt: 100g teljes kiőrlésű búzaliszt+50g búzafinomliszt
-3 ek narancslé
-2 ek cukormentes lekvár
-0,5 csomag sütőpor
Elkészítése:
A vajat a csokoládéval felolvasztjuk vízgőz felett, félretesszük. A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a narancslevet és a lekvárt. A lisztet kimérjük, hozzákeverjük a sütőport. Összeforgatjuk a tojásos keveréket a sütőporos liszttel, majd a felolvasztott csokoládés masszával. Muffin formába töltjük a tésztát, egyenletesen elosztva a 12 formában. ( Ha nem szilikonos a muffin formánk, ne felejtsük el kiolajozni, vagy papír kapszlival kibélelni)
180°C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
1 db muffin tápanyagtartalma:
161 kcal, 3g fehérje, 11g zsír, 8g szénhidrát
A receptet összeállította és a fotót készítette:
Szabó Lucia
dietetikus