
Hozzávalók (10 darabhoz):
	- 
	
250 g rizsliszt
	 
	- 4 ek útifű maghéj
 
	- 3 db tojássárgája
 
	- 120 g méz
 
	- 3 dkg kókuszzsír
 
	- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
 
	- 5 g szódabikarbóna
 
	- 1 dl mandulatej
 
	- kevés citromhéj
 
	- 120 ml langyos víz
 
Elkészítés:
Az útifűmaghéjat beáztatjuk 120 ml vízbe, és állni hagyjuk kb. 5-10 percig, amíg egy kocsonyás állagú masszát nem kapunk belőle. A rizslisztet összekeverjük a fűszerekkel, 2 db tojás sárgával, hozzáadjuk a mandulatejben elkevert szódabikarbónát és az útifűmaghéjból álló kocsonyás masszát. A mézet meglangyosítjuk vízgőz felett, majd a lisztes keverékhez csurgatjuk. Az egész tésztát összedolgozzuk a kézmeleg kókuszzsírral, majd 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük a tésztát. 1 cm vastag tésztát nyújtunk belőle és tetszőleges formára szaggatjuk. A kész formákat megkenjük tojássárgájával, ízlés szerint díszíthetjük őket olajos magvakkal, és 10-15 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
	- Energia: 175 kcal
 
	- Fehérje: 3 g
 
	- Zsír: 5 g
 
	- Szénhidrát: 30 g