
Hozzávalók 20 darabhoz:
	- 25 dkg gluténmentes zabpehely
 
	- 20 dkg sajt
 
	- 2 db tojás
 
	- kevés fokhagyma
 
	- 3 ek tejföl
 
	- 1 tk sütőpor
 
 
Elkészítés
A gluténmentes zabpehelyből 5 dkg-ot ledarálunk, a többit egészben használjuk fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a száraz és nedves alapanyagokat, majd ízlés szerint fűszerezzük kevés sóval, fokhagymával. Néhány órára hűtőbe rakjuk a masszánkat, hogy jól formázható golyókat tudjunk készíteni belőle. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a golyókat és egy kanál segítségével kilapítom őket. Minél vékonyabbak lesznek, annál ropogósabbra sülnek. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt elkészülnek a tallérok.
 
Energia- és tápanyagtartalom 1 tallérban:
	- Energia: 104 kcal
 
	- Fehérje: 5 g
 
	- Zsír: 5 g
 
	- Szénhidrát: 8,5 g